Krokety z červené čočky
Vyměňte brambory v kroketách za zdravou červenou čočku.
Vaření 45 min
bez bobtnání a proležení
Postup
- Čočku propláchneme a zalijeme studenou vodou. Asi 2 hodiny ji necháme nabobtnat. Poté ji scedíme a vymačkáme z ní přebytečnou tekutinu. Asi 6 lžic čočky oddělíme a necháme stranou. Zbytek umeleme najemno nebo rozmixujeme.
- Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cibuli orestujeme na rozehřátém oleji na pánvi.
- Do namleté čočky vmícháme mouku promísenou s práškem do pečiva, cibuli, česnek a koření. Směs osolíme, dobře propracujeme a 30 minut necháme proležet.
- Z čočkové hmoty vytvarujeme kuličky. Obalíme je v nerozmixované čočce a na rozehřátém oleji na pánvi ze všech stran zvolna usmažíme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
403 KCal
18 %
17 %
-
Energie
1685 KJ
18 %
17 %
-
Sacharidy
59,4 g
67 %
59 %
-
Vláknina
13,8 g
46 %
46 %
-
Bílkoviny
18,8 g
30 %
28 %
-
Tuky
7,0 g
11 %
10 %
-
nasycené
0,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA