Krokety z červené čočky

Vyměňte brambory v kroketách za zdravou červenou čočku.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

bez bobtnání a proležení

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Čočku propláchneme a zalijeme studenou vodou. Asi 2 hodiny ji necháme nabobtnat. Poté ji scedíme a vymačkáme z ní přebytečnou tekutinu. Asi 6 lžic čočky oddělíme a necháme stranou. Zbytek umeleme najemno nebo rozmixujeme.
  2. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Cibuli orestujeme na rozehřátém oleji na pánvi.
  3. Do namleté čočky vmícháme mouku promísenou s práškem do pečiva, cibuli, česnek a koření. Směs osolíme, dobře propracujeme a 30 minut necháme proležet.
  4. Z čočkové hmoty vytvarujeme kuličky. Obalíme je v nerozmixované čočce a na rozehřátém oleji na pánvi ze všech stran zvolna usmažíme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    403 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1685 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    59,4 g

    67 %

    59 %

  • Vláknina

    13,8 g

    46 %

    46 %

  • Bílkoviny

    18,8 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    7,0 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    0,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.