Křenová omáčka s uzeným masem

1 hodnocení

Uzené maso patří mezi oblíbené vánoční pochoutky. Co takhle dát si ho se skvělou křenovou omáčkou?

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    755 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3160 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    19,4 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    33,7 g

    53 %

    50 %

  • Tuky

    60,3 g

    93 %

    86 %

  • nasycené

    23,2 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Na rozpuštěném másle krátce zpěníme mouku, zalijeme ji 500 ml vývaru z uzeného masa a přidáme smetanu. Za stálého míchání přivedeme k varu a pomalu vaříme asi 30 minut.
  2. Po zhoustnutí omáčku dochutíme cukrem, solí, a nakonec přidáme nastrouhaný křen. Omáčku už nevaříme, křen necháme asi 15 minut v omáčce vylouhovat a poté ji přecedíme.
  3. Maso nakrájíme na plátky, ohřejeme v omáčce a podáváme například s vařeným bramborem nebo knedlíkem.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Tyrolský gröstl

Tato rakouská specialita je skládá z pár surovin.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Pomalu pečená hovězí kýta

Pokud jste opravdoví labužníci, vyzkoušejte tuto pomalu pečenou hovězí kýtu.