Křehký jarní dort z rakvičkového těsta

1 hodnocení

Tento dort nejen nádherně vypadá, ale také úžasně chutná.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

10 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    288 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1207 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    33,4 g

    38 %

    33 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    2,6 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    16,0 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    10,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žloutky a vejce dáme do šlehací mísy, přidáme citronovou šťávu a vanilkovou pastu. Směs vyšleháme za postupného přisypávání cukru do husté pěny. Do pěny vmícháme mouku smíchanou s jedlou sodou.
  2. Plechy vyložíme pečicím papírem a pomocí dortové formy (cca 18 cm) na plechy rozetřeme 4 kulaté korpusy. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 5 minut, než těsto naběhne. Pak teplotu snížíme ny 120 °C a dopékáme dalších 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na pečicím papíře.
  3. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou (část šlehačky dáme stranou na ozdobení). Šlehačku postupně nanášíme na jednotlivé korpusy a slepíme je dohromady. Poslední díl šlehačky naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na povrchu dortu vytvoříme pusinky. Nakonec ozdobíme makronkami a jedlými květy.
Autor:

Podobné recepty

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.