Ingredience
Postup
- Žloutky a vejce dáme do šlehací mísy, přidáme citronovou šťávu a vanilkovou pastu. Směs vyšleháme za postupného přisypávání cukru do husté pěny. Do pěny vmícháme mouku smíchanou s jedlou sodou.
- Plechy vyložíme pečicím papírem a pomocí dortové formy (cca 18 cm) na plechy rozetřeme 4 kulaté korpusy. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 5 minut, než těsto naběhne. Pak teplotu snížíme ny 120 °C a dopékáme dalších 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na pečicím papíře.
- Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou (část šlehačky dáme stranou na ozdobení). Šlehačku postupně nanášíme na jednotlivé korpusy a slepíme je dohromady. Poslední díl šlehačky naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na povrchu dortu vytvoříme pusinky. Nakonec ozdobíme makronkami a jedlými květy.