Neděle 24. ledna 2021, svátek má Milena
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 24. ledna 2021 Milena

Krabí koktejl s avokádem

Slavnostní tabule by se neměla nikdy obejít bez zajímavého předkrmu. Klasikou stále zůstává krabí koktejl, kterému dodává moderní punc nakrájené avokádo.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    263 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1098 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    6,3 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    6,3 g

    10 %

    9 %

  • Tuky

    10,7 g

    17 %

    15 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krabí maso (nebo tyčinky surimi) nakrájíme na kousky a dáme do mísy. Šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Do mísy přidáme šalotku, majonézu a jogurt. Přilijeme pomerančovou šťávu, ochutíme špetkou soli, hořčicí a worcesterem a vše zlehka promícháme. Směs dáme do ledničky vychladit.
  2. Mezitím oloupeme avokádo a odstraníme pecku. Dužinu nakrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou. Salátové listy opláchneme a necháme okapat.
  3. Nakrájené avokádo i salátové listy rozdělíme do skleniček a přidáme vychlazený krabí koktejl. Posypeme drceným pepřem, popřípadě ozdobíme bylinkami a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Ďábelské tousty

Co se starším chlebem nebo bagetou? Servírujte k večeři tyto skvělé pikantní tousty.

Pomazánka z pečených paprik

Je skvělá na plátku čerstvého pečiva podávaná s čerstvou rukolou. Je jemná, chutná a dá se podávat...

Rybí pomazánka

Rybičkovou pomazánku můžete připravovat v podstatě z jakýchkoli konzervovaných rybiček či z tuňáka....

Vajíčková pomazánka s řeřichou

Vajíčkových pomazánek není nikdy dost. Vejce ve spojení s čerstvými bylinkami jsou velmi chutné....

Pečení šneci

Za první republiky patřili právě šneci mezi tradiční vánoční lahůdky, které nechyběly na žádném...

Zobrazit více