Krabí koktejl s avokádem
Slavnostní tabule by se neměla nikdy obejít bez zajímavého předkrmu. Klasikou stále zůstává krabí koktejl, kterému dodává moderní punc nakrájené avokádo.
Postup
- Krabí maso (nebo tyčinky surimi) nakrájíme na kousky a dáme do mísy. Šalotku oloupeme a nasekáme najemno. Do mísy přidáme šalotku, majonézu a jogurt. Přilijeme pomerančovou šťávu, ochutíme špetkou soli, hořčicí a worcesterem a vše zlehka promícháme. Směs dáme do ledničky vychladit.
- Mezitím oloupeme avokádo a odstraníme pecku. Dužinu nakrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou. Salátové listy opláchneme a necháme okapat.
- Nakrájené avokádo i salátové listy rozdělíme do skleniček a přidáme vychlazený krabí koktejl. Posypeme drceným pepřem, popřípadě ozdobíme bylinkami a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
263 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1098 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
6,3 g
7 %
6 %
-
Vláknina
1,8 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
6,3 g
10 %
9 %
-
Tuky
10,7 g
17 %
15 %
-
nasycené
1,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA