Konfitovaný vepřový bok s restovanou černou čočkou

Také mate rádi křupavou kůžičku na pečeném boku? Pak si na tomto skvělém receptu zaručeně pochutnáte.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 360 min

Ingredience

4 PORCE +

Na čočku:

Na maso:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1044 KCal

    47 %

    44 %

  • Energie

    4370 KJ

    47 %

    44 %

  • Sacharidy

    43,1 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    24,8 g

    83 %

    83 %

  • Bílkoviny

    56,1 g

    89 %

    83 %

  • Tuky

    66,5 g

    102 %

    95 %

  • nasycené

    16,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřový bok osolíme, vložíme ho do pekáčku, podlijeme a zalijeme rozpuštěným sádlem. Pečeme při 90 °C asi 5 hodin, vyndáme ho ze sádla a necháme zchladnout.
  2. Takto připravené maso nakrájíme na kousky, pomažeme medem a při 200 °C ještě 7 minut dopékáme dozlatova.
  3. Propláchnutou čočku vaříme v osolené vodě cca 20 minut doměkka a scedíme. Nahrubo nakrájené šalotky zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
  4. Doplníme nakrájený pórek, scezenou čočku a houby. Osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou. Nakonec necháme zavadnout špenát a čočkovou směs podáváme k masu.
Autor:

Podobné recepty

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.