Koláčky s cibulí, pórkem a paprikou

Výborná chuťovka na oslavu.

Obtížnost

Střední

Vaření 55 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Postup

  1. Mouku s kypřicím práškem prosijeme do mísy, přidáme tuk nakrájený na kousky, sůl, vejce, 2 lžíce vody, ocet a zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenového sáčku a uložíme na 30 minut do chladničky.
  2. Odleželé těsto rozválíme na pomoučněném vále na tenčí plát, vykrojíme z něj kolečka, která vtlačíme do formiček na tartaletky a dáme je ještě na 30 minut do ledničky.
  3. Pak na těsto ve formičkách nasypeme fazole a těsto upečeme v troubě vyhřáté na 190 °C dozlatova.
  4. Cibuli, pórek, papriku i žampiony očistíme a pokrájíme. V kastrolu rozpustíme máslo a opečeme na něm cibuli. Přidáme pórek s paprikou a také je orestujeme. Nakonec přimícháme žampiony a podusíme je. Směs osolíme a necháme vychladnout.
  5. Z upečených korpusů odstraníme fazole, rozdělíme do nich zeleninovou směs a posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme je do vyhřáté trouby a zapečeme. Koláčky ozdobíme petrželkou a podáváme je teplé či studené.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    689 KCal

    31 %

    29 %

  • Energie

    2882 KJ

    31 %

    29 %

  • Sacharidy

    49,0 g

    56 %

    49 %

  • Vláknina

    4,2 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    17,2 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    46,3 g

    71 %

    66 %

  • nasycené

    27,4 g

  • trans-mastné

    1,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.