Koláčky s cibulí, pórkem a paprikou
Výborná chuťovka na oslavu.
Vaření 55 min
bez doby odležení
Postup
- Mouku s kypřicím práškem prosijeme do mísy, přidáme tuk nakrájený na kousky, sůl, vejce, 2 lžíce vody, ocet a zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenového sáčku a uložíme na 30 minut do chladničky.
- Odleželé těsto rozválíme na pomoučněném vále na tenčí plát, vykrojíme z něj kolečka, která vtlačíme do formiček na tartaletky a dáme je ještě na 30 minut do ledničky.
- Pak na těsto ve formičkách nasypeme fazole a těsto upečeme v troubě vyhřáté na 190 °C dozlatova.
- Cibuli, pórek, papriku i žampiony očistíme a pokrájíme. V kastrolu rozpustíme máslo a opečeme na něm cibuli. Přidáme pórek s paprikou a také je orestujeme. Nakonec přimícháme žampiony a podusíme je. Směs osolíme a necháme vychladnout.
- Z upečených korpusů odstraníme fazole, rozdělíme do nich zeleninovou směs a posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme je do vyhřáté trouby a zapečeme. Koláčky ozdobíme petrželkou a podáváme je teplé či studené.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
689 KCal
31 %
29 %
-
Energie
2882 KJ
31 %
29 %
-
Sacharidy
49,0 g
56 %
49 %
-
Vláknina
4,2 g
14 %
14 %
-
Bílkoviny
17,2 g
27 %
25 %
-
Tuky
46,3 g
71 %
66 %
-
nasycené
27,4 g
-
trans-mastné
1,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA