Kokosový dort s Mozartovými bonbony

Kokos, kterého je tento dort plný, provoní celou vaši kuchyni.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

12 PORCE +

Těsto:

Krém:

Dohotovení:

Mozartovy bonbony:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    760 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3181 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    58,8 g

    67 %

    59 %

  • Vláknina

    3,8 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    9,6 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    53,7 g

    83 %

    77 %

  • nasycené

    26,0 g

  • trans-mastné

    1,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme, lehce vmícháme prosátou mouku, nastrouhané pistácie a nakonec rozpuštěné vlažné máslo.
  2. Těsto naplníme do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme ve formě částečně vychladnout a pak vyklopíme. Po úplném vychladnutí rozkrojíme vodorovně na polovinu.
  3. Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý krém. Za stálého míchání ho necháme vychladnout a pak rozšleháme. Přidáme na malé kousky nakrájené máslo a vyšleháme na hladký krém. Do jedné třetiny krému vmícháme kakao a zbylý krém ochutíme mandlovým likérem.
  4. Světlý a kakaový krém střídavě nastříkáme na spodní díl korpusu a přiklopíme horním dílem. Celý dort potřeme světlým krémem a necháme ztuhnout v chladničce. Nakonec dort obalíme v kokosových plátcích. Povrch ozdobíme rozkrojenými bonbony a posypeme sekanými pistáciemi.
  5. Bonbony: marcipánku rozdělíme na tři díly. Do jednoho přimícháme rozehřátou čokoládu, do druhého nastrouhané pistácie a třetí bude mít základní chuť. Z pistáciové marcipánky vyválíme malé kuličky, zabalíme je do čokoládové hmoty a nakonec do světlé marcipánky.
  6. Uložíme je do chladničky a necháme ztuhnout. Při tvoření kuličky podsypáváme moučkovým cukrem, aby se nelepily. Čokoládu rozehřejeme a ztuhlé kuličky do ní namáčíme a necháme ztuhnout.
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...