Ingredience
Postup
- Vejce a žloutky vyšleháme se špetkou soli a s cukrem do husté pěny. Mouku prosejeme do mísy a smícháme s kokosem, škrobem, sodou a čokoládou nasekanou na kousky. Do vaječné pěny zapracujeme olej a sypkou směs střídavě s kokosovým mlékem.
- Hotové těsto rozdělíme do čtyř menších formiček na bábovky, které jsme předtím dobře vymazali máslem. Pečeme v troubě vyhřáté na 165 °C cca 45 minut. Po upečení je necháme vychladnout a pak opatrně vyklopíme z forem.
- Do kastrůlku nalijeme džus z granátového jablka a pozvolna vaříme, dokud se neodpaří asi třetina tekutiny a mírně nezhoustne.
- Granátové jablko rozpůlíme, po stranách ho lehce nařízneme a ponoříme do misky s vodou. Pak opatrně ve vodě vydlabeme zrníčka z granátového jablka a necháme je okapat.
- Vychlazenou smetanu vyšleháme dotuha a naplníme ji do středu bábovek. Posypeme vyloupanými zrníčky a nakonec každou bábovku po obvodu potřeme svařeným sirupem z granátového jablka a ihned podáváme.