Kokosová bábovka se sirupem z granátového jablka

nehodnoceno

Touto skvělou bábovkou ohromíte úplně všechny.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 100 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1102 KCal

    50 %

    46 %

  • Energie

    4612 KJ

    50 %

    46 %

  • Sacharidy

    124,0 g

    141 %

    124 %

  • Vláknina

    7,5 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    20,5 g

    33 %

    30 %

  • Tuky

    58,4 g

    90 %

    83 %

  • nasycené

    25,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce a žloutky vyšleháme se špetkou soli a s cukrem do husté pěny. Mouku prosejeme do mísy a smícháme s kokosem, škrobem, sodou a čokoládou nasekanou na kousky. Do vaječné pěny zapracujeme olej a sypkou směs střídavě s kokosovým mlékem.
  2. Hotové těsto rozdělíme do čtyř menších formiček na bábovky, které jsme předtím dobře vymazali máslem. Pečeme v troubě vyhřáté na 165 °C cca 45 minut. Po upečení je necháme vychladnout a pak opatrně vyklopíme z forem.
  3. Do kastrůlku nalijeme džus z granátového jablka a pozvolna vaříme, dokud se neodpaří asi třetina tekutiny a mírně nezhoustne.
  4. Granátové jablko rozpůlíme, po stranách ho lehce nařízneme a ponoříme do misky s vodou. Pak opatrně ve vodě vydlabeme zrníčka z granátového jablka a necháme je okapat.
  5. Vychlazenou smetanu vyšleháme dotuha a naplníme ji do středu bábovek. Posypeme vyloupanými zrníčky a nakonec každou bábovku po obvodu potřeme svařeným sirupem z granátového jablka a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Roláda s karamelovou šlehačkou

Upečte ke kávě tuto dokonalou roládu s kapkou rumu.

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.