Koblihy s vanilkovým krémem

1 hodnocení

Existuje někdo, kdo by jim odolal?

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

20 PORCE +

Těsto:

Krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    176 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    736 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    22,3 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    4,3 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    6,8 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    3,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přisypeme trochu cukru a mouky a necháme vzejít.
  2. Zbylý cukr s moukou vsypeme do mísy, přidáme žloutky, rum, kvásek a rozpuštěné zchladlé máslo. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme v teple kynout asi 45 minut.
  3. Pak těsto na pomoučněném vále rozválíme na silnější plát. Kulatým vykrajovátkem vypíchneme z těsta kolečka o průměru cca 5-8 cm. Necháme je ještě asi 20 minut kynout.
  4. V rozehřátém oleji smažíme pozvolna koblihy z obou stran dozlatova. Vyjmeme je a necháme okapat na papírovém ubrousku.
  5. Mléko smícháme s pudinkem a cukrem. Za stálého míchání uvedeme k varu a vaříme 4 minuty. Odstavíme a mícháme do vychladnutí. Poté přidáme mascarpone a vyšleháme do hladka. Nakonec ochutíme rumem.
  6. Krém přendáme do cukrářského sáčku s úzkou kovovou trubičkou a nastříkáme ho do koblih.
Autor:

Podobné recepty

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.