Ingredience
Postup
- Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přisypeme trochu cukru a mouky a necháme vzejít.
- Zbylý cukr s moukou vsypeme do mísy, přidáme žloutky, rum, kvásek a rozpuštěné zchladlé máslo. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme v teple kynout asi 45 minut.
- Pak těsto na pomoučněném vále rozválíme na silnější plát. Kulatým vykrajovátkem vypíchneme z těsta kolečka o průměru cca 5-8 cm. Necháme je ještě asi 20 minut kynout.
- V rozehřátém oleji smažíme pozvolna koblihy z obou stran dozlatova. Vyjmeme je a necháme okapat na papírovém ubrousku.
- Mléko smícháme s pudinkem a cukrem. Za stálého míchání uvedeme k varu a vaříme 4 minuty. Odstavíme a mícháme do vychladnutí. Poté přidáme mascarpone a vyšleháme do hladka. Nakonec ochutíme rumem.
- Krém přendáme do cukrářského sáčku s úzkou kovovou trubičkou a nastříkáme ho do koblih.