Kapr na karamelu

Tato asijská variace na úpravu kapra vás určitě dostane. Je to jednoduché a neskutečně lahodné.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    849 KCal

    39 %

    35 %

  • Energie

    3553 KJ

    39 %

    35 %

  • Sacharidy

    19,4 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    19,8 g

    31 %

    29 %

  • Tuky

    77,2 g

    119 %

    110 %

  • nasycené

    27,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Šalotku, česnek a zázvor oloupeme, nakrájíme nadrobno, chilli papričku nakrájíme na kolečka. Cukr nasypeme do pánve a necháme ho zkaramelizovat.
  2. Když se začne rozpouštět, začneme míchat, odstavíme stranou a vmícháme máslo. Pak vrátíme na sporák, ale zmírníme plamen.
  3. Vsypeme nasekanou šalotku s česnekem a zázvorem. Pak vmícháme chilli, sůl a pepř. Vložíme rybu a pečeme ji v karamelu z obou stran z každé 2 minuty.
  4. Pak přilijeme šest lžic vody. Nakonec přilijeme kokosové mléko a na mírném plameni vaříme 10 minut. Podáváme například s rýží a ozdobené lístky salátu mizuno.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.