Kapr na italský způsob

Smažený kapr s bramborovým salátem? Zkuste to tentokrát na Štědrý den jinak, po italsku. Parmazánová krusta kaprovi sluší a spolu s omáčkou a těstovinami bude zlatým hřebem vánočního menu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Omáčka:

Příloha:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    499 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2086 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    72,8 g

    83 %

    73 %

  • Vláknina

    4,7 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    17,7 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    15,2 g

    23 %

    22 %

  • nasycené

    2,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Porce kapra omyjeme (popřípadě seřízneme kůži) a osušíme. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou, zakryjeme fólií a dáme do chladničky.
  2. Na omáčku oloupeme cibuli a česnek a oboje nakrájíme najemno. Bazalku omyjeme a pokrájíme nahrubo. V kastrolu rozpálíme olej, krátce na něm orestujeme cibuli, přidáme česnek a promícháme. Přilijeme pokrájená sterilovaná rajčata a osolíme. Přivedeme k varu, přidáme cukr, polovinu bazalky a zalijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a pomalu dusíme. Nakonec do omáčky přidáme zbylou bazalku a ještě krátce podusíme.
  3. Rohlík nakrájíme na plátky a nasekáme v sekacím strojku. Vzniklou drť nasypeme do mísy, přidáme parmazán, petržel a pomerančovou kůru. Majonézu promícháme se sardelovou pastou (nebo najemno nakrájenými sardelovými řezy) a kapary. Ochucenou majonézu přidáme do mísy a vše rozmícháme na hustou pastu.
  4. Na každou porci kapra naneseme tenkou vrstvou pasty. Malý pekáček vyložíme pečicím papírem, potřeme olejem a položíme na něj porce ryby. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut dozlatova.
  5. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody na skus, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Promícháme je s omáčkou, rozdělíme na talíře a přidáme pečenou rybu.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.