Ingredience
Postup
- Zeleninu oloupeme. Červenou řepu, cibuli a brambory rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev nakrájíme na kolečka. Vše rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a posypeme čerstvým tymiánem.
- Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C doměkka. Během pečení zeleninu občas promícháme.
- Kachní prsa očistíme, omyjeme, dobře osušíme a kůži několikrát nařízneme. Ochutíme mořskou solí a barevným pepřem. V pánvi rozehřejeme olej a prsíčka zprudka opečeme z obou stran.
- Pak je vložíme do vyhřáté trouby a dopékáme při 150 °C asi 15-18 minut. Maso rozkrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme výpekem. Podáváme s pečenou zeleninou.