Čtvrtek 26. května 2022, svátek má Filip
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 26. května 2022 Filip

Kachní prsa s červenou řepou

Dozlatova vypečená kachní prsíčka s pečenou zeleninou jsou skvělou volbou pro rodinný oběd i pro romantickou večeři ve dvou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    771 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3228 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    26,3 g

    30 %

    26 %

  • Vláknina

    5,7 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    37,2 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    56,4 g

    87 %

    81 %

  • nasycené

    12,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zeleninu oloupeme. Červenou řepu, cibuli a brambory rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev nakrájíme na kolečka. Vše rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a posypeme čerstvým tymiánem.
  2. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C doměkka. Během pečení zeleninu občas promícháme.
  3. Kachní prsa očistíme, omyjeme, dobře osušíme a kůži několikrát nařízneme. Ochutíme mořskou solí a barevným pepřem. V pánvi rozehřejeme olej a prsíčka zprudka opečeme z obou stran.
  4. Pak je vložíme do vyhřáté trouby a dopékáme při 150 °C asi 15-18 minut. Maso rozkrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a přelijeme výpekem. Podáváme s pečenou zeleninou.
Autor:

Podobné recepty

Krůtí maso s oreganem v křupavé loďce

Lodičky ze sýrového těsta jsou nejen efektní, ale také velice dobré. Zkuste je rodině připravit...

Cukety po mexicku

Máte rádi zapečená jídla? Tato variace na plněné cukety vás nadchne.

Grilované pepřové steaky v pivu

Je tady čas grilovaček, tak si ho užijte, třeba s vepřovým masem marinovaným v pivu.

Pohanka s pečenými kedlubnami a tempehem

Ať už patříte mezi vegany, vegetariány, či „všežravce“, zkuste tento recept šéfkuchaře Petra Klímy,...

Kuskus s chřestem

Pochutnejte si na tomto lehkém a krásně barevném jarním pokrmu.

Zobrazit více