Ingredience
Postup
- Sušené houby dáme do mísy, zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Kroupy nasypeme do sítka a propereme je pod tekoucí vodou. Dáme je do hrnce, osolíme je, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme, dokud nebudou na skus měkké (dle potřeby přiléváme vodu). Cibule oloupeme, nasekáme najemno a osmahneme v hrnci na rozehřátém sádle. Pak přidáme scezené houby a dusíme je doměkka.
- Uvařené kroupy scedíme a promícháme s podušenými houbami. Směs ochutíme majoránkou, polovinou prolisovaného česneku a pepřem.
- Kachnu očistíme od zbytků peří, omyjeme ji a osušíme. Koncovou část křídel odkrojíme. Kachnu naplníme připraveným kubou. (Zbytek kuby dáme do zapékací misky a upečeme ho pak zvlášť.)
- Naplněnou kachnu uzavřeme zaostřenými špejlemi, potřeme ji zbylým, prolisovaným česnekem a solí. Položíme ji do pekáče, okmínujeme ji, podlijeme vodou, přiklopíme, vložíme do vyhřáté trouby a při 200 °C ji pečeme asi 2 hodiny. Pak kachnu odklopíme a necháme ji dopéct dozlatova. Při servírování ji ozdobíme podušenou cibulkou nebo čerstvým salátem.