Kachna nadívaná kubou

Nevíte co uvařit dobrého? Inspirujte se naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 190 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    2344 KCal

    107 %

    98 %

  • Energie

    9808 KJ

    107 %

    98 %

  • Sacharidy

    48,9 g

    56 %

    49 %

  • Vláknina

    6,2 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    64,6 g

    103 %

    95 %

  • Tuky

    208,6 g

    321 %

    298 %

  • nasycené

    66,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sušené houby dáme do mísy, zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Kroupy nasypeme do sítka a propereme je pod tekoucí vodou. Dáme je do hrnce, osolíme je, podlijeme trochou vody, přiklopíme a dusíme, dokud nebudou na skus měkké (dle potřeby přiléváme vodu). Cibule oloupeme, nasekáme najemno a osmahneme v hrnci na rozehřátém sádle. Pak přidáme scezené houby a dusíme je doměkka.
  2. Uvařené kroupy scedíme a promícháme s podušenými houbami. Směs ochutíme majoránkou, polovinou prolisovaného česneku a pepřem.
  3. Kachnu očistíme od zbytků peří, omyjeme ji a osušíme. Koncovou část křídel odkrojíme. Kachnu naplníme připraveným kubou. (Zbytek kuby dáme do zapékací misky a upečeme ho pak zvlášť.)
  4. Naplněnou kachnu uzavřeme zaostřenými špejlemi, potřeme ji zbylým, prolisovaným česnekem a solí. Položíme ji do pekáče, okmínujeme ji, podlijeme vodou, přiklopíme, vložíme do vyhřáté trouby a při 200 °C ji pečeme asi 2 hodiny. Pak kachnu odklopíme a necháme ji dopéct dozlatova. Při servírování ji ozdobíme podušenou cibulkou nebo čerstvým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Maďarský guláš

Pravý maďarský guláš uvaříte snadno s naším receptem.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.