Jehněčí pečeně s dušenou zeleninou

Jehněčí maso má specifickou chuť, kterou musí za svůj život každý ochutnat.

Obtížnost

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Česnek i cibuli oloupeme, česnek nakrájíme na plátky a cibuli na kostičky. Rozmarýn a tymián opláchneme, lístky otrháme a nasekáme nadrobno.
  2. Kýtu očistíme, zbavíme přebytečného tuku, omyjeme a osušíme. Maso osolíme a převážeme provázkem. Vložíme je do pekáčku, posypeme česnekem, rozmarýnem a tymiánem a přidáme nakrájenou cibuli. Podlijeme trochou vody, zakryjeme poklicí a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C. Během pečení maso občas přeléváme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu.
  3. Mezitím očistíme a omyjeme dýni, oloupeme celer, brambory i mrkev a vše nakrájíme na větší kusy. Když je maso poloměkké, přidáme k němu zeleninu s bramborami a ještě asi 15 minut dusíme pod poklicí. Pak poklici odstraníme, snížíme teplotu na 150 °C a pečeme, až je maso i zelenina měkké a pečeně má zlatou barvu.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    364 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1525 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    27,1 g

    31 %

    27 %

  • Vláknina

    8,9 g

    30 %

    30 %

  • Bílkoviny

    39,5 g

    63 %

    58 %

  • Tuky

    9,9 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    4,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.