Jehněčí na kari

Indický pokrm, který musíte vyzkoušet, pokud vám chutná kari.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    482 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2018 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    17,1 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    38,6 g

    61 %

    57 %

  • Tuky

    27,6 g

    43 %

    39 %

  • nasycené

    6,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěné jehněčí nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Posypeme ho kari kořením a promícháme. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme je a nakrájíme na kostičky, stejně jako očištěnou cibuli a papriku. Jablko nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme.
  2. V hrnci rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme. Přidáme cibuli, česnek a podusíme asi 5 minut. Potom přimícháme nakrájenou papriku, jablko a rajčata. Ochutíme solí, pepřem a přidáme bobkové listy.
  3. Vše zalijeme vývarem a důkladně promícháme. Necháme 20 minut dusit, pak vmícháme jogurty a vaříme ještě asi 30 minut na mírném ohni. Hotové jehněčí posypeme kokosem a podáváme s rýží. Zdobíme čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.