Jehněčí na kari
Indický pokrm, který musíte vyzkoušet, pokud vám chutná kari.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
482 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2018 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
17,1 g
19 %
17 %
-
Vláknina
3,9 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
38,6 g
61 %
57 %
-
Tuky
27,6 g
43 %
39 %
-
nasycené
6,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Očištěné jehněčí nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Posypeme ho kari kořením a promícháme. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme je a nakrájíme na kostičky, stejně jako očištěnou cibuli a papriku. Jablko nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme.
- V hrnci rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme. Přidáme cibuli, česnek a podusíme asi 5 minut. Potom přimícháme nakrájenou papriku, jablko a rajčata. Ochutíme solí, pepřem a přidáme bobkové listy.
- Vše zalijeme vývarem a důkladně promícháme. Necháme 20 minut dusit, pak vmícháme jogurty a vaříme ještě asi 30 minut na mírném ohni. Hotové jehněčí posypeme kokosem a podáváme s rýží. Zdobíme čerstvými bylinkami.