Jednohubky

Potěšte na oslavě svou rodinu a přátele dokonalými jednohubkami napíchanými na párátka.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Rozpis pro 4 osoby:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    803 KCal

    37 %

    33 %

  • Energie

    3361 KJ

    37 %

    33 %

  • Sacharidy

    40,6 g

    46 %

    41 %

  • Vláknina

    3,6 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    30,8 g

    49 %

    45 %

  • Tuky

    57,1 g

    88 %

    82 %

  • nasycené

    34,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lučinu rozmícháme do hladka a podle chuti ji osolíme a opepříme. Rohlíky nakrájíme na kolečka a potřeme lučinou.
  2. Nivu nastrouháme do misky, přidáme na kousky nakrájený sýr a dobře promícháme. Z hmoty tvoříme malé kuličky, které obalíme v sladké paprice.
  3. Okurku omyjeme, osušíme a nožem z ní vykrajujeme malé vějířky, které pokládáme na namazaná kolečka rohlíku. Pak párátkem připíchneme kuličku z nivy a podáváme.
  4. Z krajíčků chleba vykrájíme malé čtverečky. Klobásu nakrájíme na kolečka.
  5. Lučinu dáme do misky a utřeme s vařenými žloutky dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.
  6. Čtverečky chleba potřeme lučinovou pomazánkou a na ni dáme plátek klobásy. Párátky připíchneme olivu a lístek petrželky.
Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.