Jednohubky s česnekovou pomazánkou a krevetami

Chystáte oslavu? Nezapomeňte na jednohubky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

16 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    119 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    499 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    12,6 g

    14 %

    13 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    7,2 g

    11 %

    11 %

  • Tuky

    4,1 g

    6 %

    6 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Krevety očistíme, omyjeme a osušíme. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a krevety na něm orestujeme. Když zčervenají, podlijeme je vínem, osolíme, opepříme, víno necháme vyvařit a pak pánev odstavíme.
  2. Česnek oloupeme, papriku očistíme, pažitku omyjeme a vše nadrobno nasekáme (část pažitky nakrájíme na delší kousky a necháme si je na ozdobu). Tvaroh dáme do mísy, zalijeme zbytkem oleje i trochou mléka a vyšleháme dohladka. Přimícháme nakrájenou zeleninu i pažitku a pomazánku dochutíme solí a pepřem.
  3. Bagetu nakrájíme na 16 plátků, potřeme je pomazánkou, ozdobíme zbylou pažitkou a nahoru připíchneme ozdobnými párátky krevety.
Autor:

Podobné recepty

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.