Jahodový raw cheesecake
Raw je strava, která neprošla tepelným zpracováním, proto obsahuje více živin a minerálů.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
604 KCal
27 %
25 %
-
Energie
2528 KJ
27 %
25 %
-
Sacharidy
26,3 g
30 %
26 %
-
Vláknina
6,6 g
22 %
22 %
-
Bílkoviny
14,2 g
23 %
21 %
-
Tuky
47,6 g
73 %
68 %
-
nasycené
20,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Mandle s kešu namočíme zvlášť na 5 hodin, pak je slijeme a osušíme. Mandle, datle a kokosový olej rozmixujeme na téměř hladkou kašičku.
- Dortovou formu vymažeme kokosovým olejem. Korpus rovnoměrně napěchujeme na dno formy a vše vložíme na 3 hodiny do lednice.
- Kešu, kokosový olej, zrníčka z vanilkového lusku, citronovou šťávu, agávový sirup a špetku soli rozmixujeme dohladka. Podle chuti přidáme agávový sirup nebo citronovou šťávu. Nakonec do směsi přidáme jahody. Naplníme na korpus a uložíme do lednice na dalších 5 hodin uležet. Ozdobíme jahodami a podáváme.