Jahodové tiramisu

Oblíbený italský dezert v ovocné verzi.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez doby tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Korpus:

Náplň:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    343 KCal

    16 %

    14 %

  • Energie

    1436 KJ

    16 %

    14 %

  • Sacharidy

    37,8 g

    43 %

    38 %

  • Vláknina

    6,5 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    7,7 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    16,5 g

    25 %

    24 %

  • nasycené

    10,0 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kávu zalijeme 100 ml horké vody, ochutíme mandlovým likérem a necháme vychladnout (pro děti použijeme místo kávy a likéru kakao).
  2. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku. Smícháme ji s pomazánkovým máslem a vanilkovým a moučkovým cukrem.
  3. Čtyři kusy piškotů dáme na tácek a potřeme je připraveným krémem. Napříč na ně položíme čtyři piškoty namočené do kávy s likérem. Opět je potřeme krémem a jako poslední vrstvu dáme čtyři piškoty namočené v kávě s likérem.
  4. Dáme do chladničky a necháme ztuhnout. Pak povrch posypeme kakaem a tiramisu nakrájíme na 12 kousků. Každý kousek ozdobíme jahodou, kterou připíchneme párátkem.
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...