Jahodová granita

Osvěžující sicilský pohár.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

bez mražení

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    118 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    492 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    28,0 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    0,7 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    0,3 g

    1 %

    0 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dobře vyzrálé jahody umyjeme, očistíme a rozmixujeme. Do mixéru postupně přidáváme cukr, citronovou šťávu a vodu a mixujeme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Jahodovou hmotu přecedíme přes velmi jemné sítko, abychom odstranili semínka.
  2. Směs nalijeme do do nerezové nádoby a vložíme vychladit do mrazáku. Po dvou hodinách ji promícháme vidličkou, aby se od sebe oddělily jednotlivé krystaly, a vrátíme do mrazáku. Po hodině opět promícháme a postup ještě jednou zopakujeme, aby granita získala správnou konzistenci. Výsledkem by měla být ledová sypká hmota.
  3. Granitu vyndáme z mrazáku asi čtvrt hodiny před podáváním, aby se krystalky tříště od sebe oddělily. Podáváme ve vychlazených skleničkách.
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...