Jablíčka v listovém těstě

Pokud nevíte, co si upéct za moučník, tak se inspirujte naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

10 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    305 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1277 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    27,7 g

    31 %

    28 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    4,4 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    19,6 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    5,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pláty těsta položíme na plechy s pečicím papírem. Jablka omyjeme, osušíme, překrojíme na poloviny a odstraníme jádřince. Každou půlku pak nařízneme na tenké plátky, ale nedokrajujeme až do konce.
  2. Naříznuté poloviny jablek položíme řeznou stranou na plát listového těsta dostatečně daleko od sebe a pak každý kousek obřízneme. Kolem jednotlivých jablíček necháme okraje silné cca 5 mm.
  3. Ze zbylého těsta vyřízneme lístečky, stopky a jiné tvary dle fantazie na dozdobení. Připevníme je k jablkům a těsto potřeme rozšlehaným vejcem. Jablka důkladně potřeme citronovou šťávou smíchanou s trochou skořice. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25-30 minut. Ještě horká jablka potřeme medem.
Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Závin z pivního těsta

Sladká náplň ve slaném těstě, dokonalá kombinace.