Hovězí steak s jalovcem

Pochutnejte si na pořádném kusu masa.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    354 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1482 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    16,7 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    6,1 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    35,9 g

    57 %

    53 %

  • Tuky

    12,9 g

    20 %

    18 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hovězí maso očistíme, přes vlákno rozkrojíme na čtyři steaky a vložíme do mísy.
  2. V misce smícháme drcený jalovec, olej, vinný ocet a vodku. Marinádu důkladně promícháme, přilijeme k masu a dobře ho v ní obalíme. Zakryjeme ho a při pokojové teplotě necháme asi hodinu marinovat.
  3. Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  4. Odleželé roštěnky opečeme na rozehřátém grilu - z každé strany je grilujeme asi 6 minut, přitom je potíráme zbylou marinádou. Nakonec je necháme na kraji grilu ještě několik minut odpočinout. Zeleninu také ogrilujeme. Maso i zeleninu podle chuti osolíme a podáváme. Můžeme ozdobit čerstvou bylinkou.
Autor:

Podobné recepty

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...