Ingredience
Postup
- Hovězí roštěnou očistíme a nakrájíme na čtyři stejné plátky. Na několika místech maso nožem nařízneme, aby se nekroutilo. Zlehka naklepeme paličkou a okořeníme solí, pepřem a kmínem.
- V hrnci rozehřejeme vepřové sádlo. Připravené roštěnky pomoučíme a zprudka opečeme z obou stran, aby se maso rychle zatáhlo a neutekla šťáva.
- Opečené plátky dáme stranou a na výpeku orestujeme cibuli nakrájenou najemno. Když cibule začne zlátnout, přidáme hořčici a krátce vše orestujeme.
- Cibulový základ zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a přidáme opečené maso. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.
- Hotové roštěnky dáme stranou. Omáčku zahustíme trochou jíšky a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Necháme 20 minut provařit a nakonec přecedíme přes cedník, aby byla omáčka jemná.
- Podáváme s dušenou rýží.