Hovězí roštěná s rýží

9 hodnocení

Máte chuť na skvělou a dokonale vyladěnou omáčku? Vyzkoušejte hovězí roštěnou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    560 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2342 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    23,7 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    41,7 g

    66 %

    61 %

  • Tuky

    32,6 g

    50 %

    47 %

  • nasycené

    12,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hovězí roštěnou očistíme a nakrájíme na čtyři stejné plátky. Na několika místech maso nožem nařízneme, aby se nekroutilo. Zlehka naklepeme paličkou a okořeníme solí, pepřem a kmínem.
  2. V hrnci rozehřejeme vepřové sádlo. Připravené roštěnky pomoučíme a zprudka opečeme z obou stran, aby se maso rychle zatáhlo a neutekla šťáva.
  3. Opečené plátky dáme stranou a na výpeku orestujeme cibuli nakrájenou najemno. Když cibule začne zlátnout, přidáme hořčici a krátce vše orestujeme.
  4. Cibulový základ zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a přidáme opečené maso. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.
  5. Hotové roštěnky dáme stranou. Omáčku zahustíme trochou jíšky a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Necháme 20 minut provařit a nakonec přecedíme přes cedník, aby byla omáčka jemná.
  6. Podáváme s dušenou rýží.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte recept na jehněčí hřebínky.

Pošírovaná vejce s játry na víně a bramborovou omáčkou

Snadný a velmi chutný recept na játra v bramborové omáčce.

Kuře s jarními bylinkami a květákem

Květák nemusíte pouze smažit. Upečte ho společně s kuřetem.

Slaný koláč z pita chleba

Nevíte, co si dát k večeři? Zkuste tento domácí koláč připomínající pizzu. Chutná opravdu skvěle.

Salát s kuskusem a kuřecím masem

Nevíte, jaký salát si připravit? Inspirujte se naším receptem.