Hovězí roštěná s rýží

9 hodnocení

Máte chuť na skvělou a dokonale vyladěnou omáčku? Vyzkoušejte hovězí roštěnou.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Hovězí roštěnou očistíme a nakrájíme na čtyři stejné plátky. Na několika místech maso nožem nařízneme, aby se nekroutilo. Zlehka naklepeme paličkou a okořeníme solí, pepřem a kmínem.
  2. V hrnci rozehřejeme vepřové sádlo. Připravené roštěnky pomoučíme a zprudka opečeme z obou stran, aby se maso rychle zatáhlo a neutekla šťáva.
  3. Opečené plátky dáme stranou a na výpeku orestujeme cibuli nakrájenou najemno. Když cibule začne zlátnout, přidáme hořčici a krátce vše orestujeme.
  4. Cibulový základ zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a přidáme opečené maso. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.
  5. Hotové roštěnky dáme stranou. Omáčku zahustíme trochou jíšky a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Necháme 20 minut provařit a nakonec přecedíme přes cedník, aby byla omáčka jemná.
  6. Podáváme s dušenou rýží.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    560 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2342 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    23,7 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    41,7 g

    66 %

    61 %

  • Tuky

    32,6 g

    50 %

    47 %

  • nasycené

    12,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Topinky s grilovanou zeleninou

Rychlá večeře, na které si pochutnáte.