Hovězí roštěná s rýží
Máte chuť na skvělou a dokonale vyladěnou omáčku? Vyzkoušejte hovězí roštěnou.
Postup
- Hovězí roštěnou očistíme a nakrájíme na čtyři stejné plátky. Na několika místech maso nožem nařízneme, aby se nekroutilo. Zlehka naklepeme paličkou a okořeníme solí, pepřem a kmínem.
- V hrnci rozehřejeme vepřové sádlo. Připravené roštěnky pomoučíme a zprudka opečeme z obou stran, aby se maso rychle zatáhlo a neutekla šťáva.
- Opečené plátky dáme stranou a na výpeku orestujeme cibuli nakrájenou najemno. Když cibule začne zlátnout, přidáme hořčici a krátce vše orestujeme.
- Cibulový základ zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a přidáme opečené maso. Přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.
- Hotové roštěnky dáme stranou. Omáčku zahustíme trochou jíšky a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Necháme 20 minut provařit a nakonec přecedíme přes cedník, aby byla omáčka jemná.
- Podáváme s dušenou rýží.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
560 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2342 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
23,7 g
27 %
24 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
41,7 g
66 %
61 %
-
Tuky
32,6 g
50 %
47 %
-
nasycené
12,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA