Holandský řízek

1 hodnocení

Klasika ze závodní jídelny se může stát oblíbenou stálicí vašeho rodinného menu. Zvláště děti „holanďana“ milují!

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    785 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3284 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    41,2 g

    47 %

    41 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    37,9 g

    60 %

    56 %

  • Tuky

    51,7 g

    80 %

    74 %

  • nasycené

    15,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřový bok omyjeme, nakrájíme na kostky a umeleme najemno. Mleté maso dáme do mísy, osolíme je, opepříme a okořeníme muškátem a mletým kmínem. Přidáme vejce, 70 g hladké mouky a strouhaný sýr. Vše důkladně propracujeme. Pokud je směs řídká, zahustíme ji trochou strouhanky.
  2. Z připravené hmoty vytvoříme navlhčenýma rukama osm stejně velkých kuliček, které dlaněmi zploštíme na oválné placky.
  3. Na jeden talíř nasypeme mouku na obalení, v misce rozšleháme vejce a na další talíř nasypeme strouhanku. Placičky obalujeme nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance.
  4. V pánvi rozpálíme olej a placičky v něm smažíme dozlatova – z každé strany asi 5 minut. Po usmažení je necháme okapat na papírovém ubrousku. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami. Ozdobíme petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.