Holandský řízek
Klasika ze závodní jídelny se může stát oblíbenou stálicí vašeho rodinného menu. Zvláště děti „holanďana“ milují!
Postup
- Vepřový bok omyjeme, nakrájíme na kostky a umeleme najemno. Mleté maso dáme do mísy, osolíme je, opepříme a okořeníme muškátem a mletým kmínem. Přidáme vejce, 70 g hladké mouky a strouhaný sýr. Vše důkladně propracujeme. Pokud je směs řídká, zahustíme ji trochou strouhanky.
- Z připravené hmoty vytvoříme navlhčenýma rukama osm stejně velkých kuliček, které dlaněmi zploštíme na oválné placky.
- Na jeden talíř nasypeme mouku na obalení, v misce rozšleháme vejce a na další talíř nasypeme strouhanku. Placičky obalujeme nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance.
- V pánvi rozpálíme olej a placičky v něm smažíme dozlatova – z každé strany asi 5 minut. Po usmažení je necháme okapat na papírovém ubrousku. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami. Ozdobíme petrželkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
785 KCal
36 %
33 %
-
Energie
3284 KJ
36 %
33 %
-
Sacharidy
41,2 g
47 %
41 %
-
Vláknina
1,9 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
37,9 g
60 %
56 %
-
Tuky
51,7 g
80 %
74 %
-
nasycené
15,4 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA