Grilovaný losos se salátkem

1 hodnocení

Nejíte našeho tradičního kapra? A přesto nechcete jíst o Vánocích jen řízek? Nevadí! I tak si můžete na sváteční večeři dopřát rybu. Losos je totiž ideální volbou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    407 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1704 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    2,5 g

    3 %

    2 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    28,5 g

    45 %

    42 %

  • Tuky

    31,1 g

    48 %

    44 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lososa zbavíme kůže, očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři stejné části. Bylinky nasekáme nadrobno, polovinou posypeme lososa, osolíme, opepříme a zakapeme lžící oleje.
  2. Směs salátů natrháme, omyjeme a osušíme. Ředkvičky očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a smícháme se salátem.
  3. Lososa pozvolna opečeme na grilovací pánvi z obou stran dozlatova. Odstavíme, pokapeme zbylým olivovým olejem, posypeme zbytkem bylinek a necháme odpočinout.
  4. Na talíře rozdělíme opečeného lososa, salát s ředkvičkami, citron a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.