Grilovaný losos se salátkem

1 hodnocení

Nejíte našeho tradičního kapra? A přesto nechcete jíst o Vánocích jen řízek? Nevadí! I tak si můžete na sváteční večeři dopřát rybu. Losos je totiž ideální volbou.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Lososa zbavíme kůže, očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři stejné části. Bylinky nasekáme nadrobno, polovinou posypeme lososa, osolíme, opepříme a zakapeme lžící oleje.
  2. Směs salátů natrháme, omyjeme a osušíme. Ředkvičky očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a smícháme se salátem.
  3. Lososa pozvolna opečeme na grilovací pánvi z obou stran dozlatova. Odstavíme, pokapeme zbylým olivovým olejem, posypeme zbytkem bylinek a necháme odpočinout.
  4. Na talíře rozdělíme opečeného lososa, salát s ředkvičkami, citron a ihned podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    407 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1704 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    2,5 g

    3 %

    2 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    28,5 g

    45 %

    42 %

  • Tuky

    31,1 g

    48 %

    44 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.