Grilovaný losos se salátkem
Nejíte našeho tradičního kapra? A přesto nechcete jíst o Vánocích jen řízek? Nevadí! I tak si můžete na sváteční večeři dopřát rybu. Losos je totiž ideální volbou.
Postup
- Lososa zbavíme kůže, očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtyři stejné části. Bylinky nasekáme nadrobno, polovinou posypeme lososa, osolíme, opepříme a zakapeme lžící oleje.
- Směs salátů natrháme, omyjeme a osušíme. Ředkvičky očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka a smícháme se salátem.
- Lososa pozvolna opečeme na grilovací pánvi z obou stran dozlatova. Odstavíme, pokapeme zbylým olivovým olejem, posypeme zbytkem bylinek a necháme odpočinout.
- Na talíře rozdělíme opečeného lososa, salát s ředkvičkami, citron a ihned podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
407 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1704 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
2,5 g
3 %
2 %
-
Vláknina
1,8 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
28,5 g
45 %
42 %
-
Tuky
31,1 g
48 %
44 %
-
nasycené
2,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA