Grilované sýry

Chystáte se grilovat? Kromě masa nabídněte hostům skvělý grilovaný sýr.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    518 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2168 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    13,6 g

    15 %

    14 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    34,5 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    36,0 g

    55 %

    51 %

  • nasycené

    16,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Tvrdý sýr posypeme lehce pepřem a lístky tymiánu odtrhnutými ze dvou stonků. Pak ho překrojíme na 3 stejně velké díly. Každý díl obalíme plátky slaniny, tak aby byl sýr celý pokrytý. Grilovací sýr Rougette propícháme několikrát z obou stran vidličkou. Bagetu rozkrojíme a lehce potřeme olejem.
  2. V grilu připravíme vrstvu žhavého uhlí. Tvrdé sýry obalené ve slanině i grilovací kulaté sýry položíme na gril nad přímý středně silný žár. Grilujeme je 5 minut z každé strany. Kulaté sýry pak lehce potřeme zbylým olejem.
  3. Nakonec na přímém žáru ogrilujeme i rozkrojenou bagetu řezem dolů. Servírujeme ji k sýrům.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.