Grilované sýry
Chystáte se grilovat? Kromě masa nabídněte hostům skvělý grilovaný sýr.
Postup
- Tvrdý sýr posypeme lehce pepřem a lístky tymiánu odtrhnutými ze dvou stonků. Pak ho překrojíme na 3 stejně velké díly. Každý díl obalíme plátky slaniny, tak aby byl sýr celý pokrytý. Grilovací sýr Rougette propícháme několikrát z obou stran vidličkou. Bagetu rozkrojíme a lehce potřeme olejem.
- V grilu připravíme vrstvu žhavého uhlí. Tvrdé sýry obalené ve slanině i grilovací kulaté sýry položíme na gril nad přímý středně silný žár. Grilujeme je 5 minut z každé strany. Kulaté sýry pak lehce potřeme zbylým olejem.
- Nakonec na přímém žáru ogrilujeme i rozkrojenou bagetu řezem dolů. Servírujeme ji k sýrům.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
518 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2168 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
13,6 g
15 %
14 %
-
Vláknina
0,8 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
34,5 g
55 %
51 %
-
Tuky
36,0 g
55 %
51 %
-
nasycené
16,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA