Grilované sýry

Chystáte se grilovat? Kromě masa nabídněte hostům skvělý grilovaný sýr.

Obtížnost

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Tvrdý sýr posypeme lehce pepřem a lístky tymiánu odtrhnutými ze dvou stonků. Pak ho překrojíme na 3 stejně velké díly. Každý díl obalíme plátky slaniny, tak aby byl sýr celý pokrytý. Grilovací sýr Rougette propícháme několikrát z obou stran vidličkou. Bagetu rozkrojíme a lehce potřeme olejem.
  2. V grilu připravíme vrstvu žhavého uhlí. Tvrdé sýry obalené ve slanině i grilovací kulaté sýry položíme na gril nad přímý středně silný žár. Grilujeme je 5 minut z každé strany. Kulaté sýry pak lehce potřeme zbylým olejem.
  3. Nakonec na přímém žáru ogrilujeme i rozkrojenou bagetu řezem dolů. Servírujeme ji k sýrům.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    518 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2168 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    13,6 g

    15 %

    14 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    34,5 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    36,0 g

    55 %

    51 %

  • nasycené

    16,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.