Grilované plněné papriky

Grilovat můžete i bez masa.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    423 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1770 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    41,3 g

    47 %

    41 %

  • Vláknina

    7,3 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    16,7 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    20,2 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    6,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V hrnci nahřejeme lžíci oleje, přidáme nasekaný česnek, přisypeme kuskus a promícháme tak, aby se všechna zrníčka obalila tukem. Osolíme a zalijeme vroucím vývarem, zakryjeme pokličkou a necháme 10 min odležet. Piniové oříšky opražíme nasucho v pánvi.
  2. Kuskus odklopíme a promícháme vidličkou, necháme ho zchladnout a poté do něj vmícháme lžíci oleje, nakrájenou jarní cibulku, sýr, bylinky a piniové oříšky.
  3. Ostrým nožem vykrojíme podélně v každé paprice silnější otvor, vyjmeme semeníky a papriky naplníme připravenou směsí.
  4. Papriky grilujeme na nepřímém ohni asi 10-15 minut. Jakmile změknou a zabarví se dozlatova sundáme je z grilu a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.