Grilované plněné papriky

Grilovat můžete i bez masa.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. V hrnci nahřejeme lžíci oleje, přidáme nasekaný česnek, přisypeme kuskus a promícháme tak, aby se všechna zrníčka obalila tukem. Osolíme a zalijeme vroucím vývarem, zakryjeme pokličkou a necháme 10 min odležet. Piniové oříšky opražíme nasucho v pánvi.
  2. Kuskus odklopíme a promícháme vidličkou, necháme ho zchladnout a poté do něj vmícháme lžíci oleje, nakrájenou jarní cibulku, sýr, bylinky a piniové oříšky.
  3. Ostrým nožem vykrojíme podélně v každé paprice silnější otvor, vyjmeme semeníky a papriky naplníme připravenou směsí.
  4. Papriky grilujeme na nepřímém ohni asi 10-15 minut. Jakmile změknou a zabarví se dozlatova sundáme je z grilu a ihned podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    423 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1770 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    41,3 g

    47 %

    41 %

  • Vláknina

    7,3 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    16,7 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    20,2 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    6,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.