Grilované plněné papriky
Grilovat můžete i bez masa.
Postup
- V hrnci nahřejeme lžíci oleje, přidáme nasekaný česnek, přisypeme kuskus a promícháme tak, aby se všechna zrníčka obalila tukem. Osolíme a zalijeme vroucím vývarem, zakryjeme pokličkou a necháme 10 min odležet. Piniové oříšky opražíme nasucho v pánvi.
- Kuskus odklopíme a promícháme vidličkou, necháme ho zchladnout a poté do něj vmícháme lžíci oleje, nakrájenou jarní cibulku, sýr, bylinky a piniové oříšky.
- Ostrým nožem vykrojíme podélně v každé paprice silnější otvor, vyjmeme semeníky a papriky naplníme připravenou směsí.
- Papriky grilujeme na nepřímém ohni asi 10-15 minut. Jakmile změknou a zabarví se dozlatova sundáme je z grilu a ihned podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
423 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1770 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
41,3 g
47 %
41 %
-
Vláknina
7,3 g
24 %
24 %
-
Bílkoviny
16,7 g
26 %
24 %
-
Tuky
20,2 g
31 %
29 %
-
nasycené
6,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA