Grilované plněné kotlety
Těmto kotletám nikdo neodolá.
Postup
- Balkánský sýr nahrubo nastrouháme do mísy. Šunku nakrájíme najemno a přisypeme k sýru. Jarní cibulku očistíme, nasekáme nadrobno a přidáme spolu se žloutkem do mísy. Vše promícháme.
- Kotlety očistíme a nožem z boku nařízneme. Kapsy naplníme připravenou sýrovou směsí a okraje masa k sobě přitiskneme. Osolíme je a na každou dáme trochu másla smíchaného s prolisovaným česnekem, nasekanou chilli papričkou a pažitkou. Brambory uvařené dopoloměkka v osolené vodě přepůlíme.
- Maso dáme na rozehřátý gril (s dřevěným uhlím) a z každé stany ho asi 4 minuty opékáme. Během grilování ho potíráme zbylým ochuceným máslem.
- Pak řeznou stranou položíme na gril brambory a opečeme je. Nakonec k nim přidáme i opláchnutá rajčátka. Maso ozdobíme oreganem a podáváme s ogrilovanou zeleninou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
771 KCal
35 %
32 %
-
Energie
3227 KJ
35 %
32 %
-
Sacharidy
32,6 g
37 %
33 %
-
Vláknina
4,6 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
54,8 g
87 %
81 %
-
Tuky
45,4 g
70 %
65 %
-
nasycené
20,5 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA