Grilované plněné kotlety

Těmto kotletám nikdo neodolá.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    771 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3227 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    32,6 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    54,8 g

    87 %

    81 %

  • Tuky

    45,4 g

    70 %

    65 %

  • nasycené

    20,5 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Balkánský sýr nahrubo nastrouháme do mísy. Šunku nakrájíme najemno a přisypeme k sýru. Jarní cibulku očistíme, nasekáme nadrobno a přidáme spolu se žloutkem do mísy. Vše promícháme.
  2. Kotlety očistíme a nožem z boku nařízneme. Kapsy naplníme připravenou sýrovou směsí a okraje masa k sobě přitiskneme. Osolíme je a na každou dáme trochu másla smíchaného s prolisovaným česnekem, nasekanou chilli papričkou a pažitkou. Brambory uvařené dopoloměkka v osolené vodě přepůlíme.
  3. Maso dáme na rozehřátý gril (s dřevěným uhlím) a z každé stany ho asi 4 minuty opékáme. Během grilování ho potíráme zbylým ochuceným máslem.
  4. Pak řeznou stranou položíme na gril brambory a opečeme je. Nakonec k nim přidáme i opláchnutá rajčátka. Maso ozdobíme oreganem a podáváme s ogrilovanou zeleninou.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Salát z nových brambor

Výborný salát, který se hodí na jarní období.