Grilované klobásky s bramborami

Grilovací sezóna už je tady.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    356 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1489 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    21,6 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    13,1 g

    21 %

    19 %

  • Tuky

    22,9 g

    35 %

    33 %

  • nasycené

    6,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory důkladně omyjeme a v osolené vodě uvaříme téměř doměkka. Poté je scedíme, necháme částečně vychladnout a podélně nakrájíme na měsíčky. Potřeme je olejem a na středně rozehřátém grilu opečeme ze všech stran dozlatova.
  2. Bavorské klobásy nakrájíme na větší kousky, přidáme je na gril k bramborám a také je ze všech stran opečeme.
  3. Klobásy i brambory promícháme s očištěnými lístky rukoly a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečený rolovaný bok v kysaném zelí

Pečený bok chutná skvěle v kombinaci s bramborovým knedlíkem.

Placičky z lososa a brambor

Hledáte inspiraci na zdravý oběd? Vyzkoušejte placičky podle našeho receptu.