Grilované hrušky a jablka

Ugrilujte si šťavnatý dezert.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    244 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1023 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    45,8 g

    52 %

    46 %

  • Vláknina

    8,6 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    2,4 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    3,6 g

    6 %

    5 %

  • nasycené

    0,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hrušky i jablka omyjeme a osušíme. Zhruba ve 3/4 výšky odřízneme z ovoce vršky i se stopkou. Ze zbylých částí nožem vyřízneme jádřince a ještě z nich opatrně vydlabeme část dužiny.
  2. Rybízovou (nebo jinou pikantní) marmeládu promícháme se slivovicí a hrušky i jablka jí naplníme. Pak spodní díly ovoce zakryjeme odkrojenými vršky a grilujeme je při mírné teplotě asi 15 minut.
  3. Pistácie nahrubo nasekáme. Mátu omyjeme, vytřepeme z ní vodu a otrháme lístky. Grilované ovoce posypeme pistáciemi, ozdobíme ho lístky máty, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.