Ingredience
Postup
- Cibuli oloupeme, zeleninu omyjeme. Cibuli a rajče nakrájíme na měsíčky, mrkev, cuketu a lilek na silnější kolečka. Pórek nakrájíme na špalíčky. Zeleninu osolíme a opepříme.
- Ďábelskou omáčku připravíme tak, že majonézu vyšleháme s kečupem. Při šlehání postupně přikapáváme citronovou a pomerančovou šťávu a nakonec brandy. Promícháme a dochutíme solí, pepřem, tabaskem a cukrem. Chilli omáčku přidáme nakonec podle chuti.
- Změklé máslo vyšleháme s měkkým tvarohem. Nivu nadrobíme do vyšlehané směsi a důkladně zamícháme. Přidáme omytou a nasekanou bazalku a ochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme mandlové lupínky.
- Před grilováním osušíme lilek a cuketu papírovým ubrouskem. V misce smícháme 3 lžíce oleje s nadrobno nasekanou majoránkou. Zeleninu grilujeme z obou stran na rozpáleném grilu. Během grilování kousky zeleniny potíráme olejem s majoránkou. Servírujeme s ďábelskou omáčkou a sýrovým krémem, do kterých jednotlivé kousky grilované zeleniny namáčíme.