Grilovaná zelenina s omáčkou

Chutnou přílohou k masu je právě grilovaná zelenina.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Ďábelská omáčka:

Sýrový krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    525 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2196 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    11,8 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    8,1 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    45,9 g

    71 %

    66 %

  • nasycené

    9,2 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme, zeleninu omyjeme. Cibuli a rajče nakrájíme na měsíčky, mrkev, cuketu a lilek na silnější kolečka. Pórek nakrájíme na špalíčky. Zeleninu osolíme a opepříme.
  2. Ďábelskou omáčku připravíme tak, že majonézu vyšleháme s kečupem. Při šlehání postupně přikapáváme citronovou a pomerančovou šťávu a nakonec brandy. Promícháme a dochutíme solí, pepřem, tabaskem a cukrem. Chilli omáčku přidáme nakonec podle chuti.
  3. Změklé máslo vyšleháme s měkkým tvarohem. Nivu nadrobíme do vyšlehané směsi a důkladně zamícháme. Přidáme omytou a nasekanou bazalku a ochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme mandlové lupínky.
  4. Před grilováním osušíme lilek a cuketu papírovým ubrouskem. V misce smícháme 3 lžíce oleje s nadrobno nasekanou majoránkou. Zeleninu grilujeme z obou stran na rozpáleném grilu. Během grilování kousky zeleniny potíráme olejem s majoránkou. Servírujeme s ďábelskou omáčkou a sýrovým krémem, do kterých jednotlivé kousky grilované zeleniny namáčíme.
Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Rolky z lasagní zapečené s rajčatovou omáčkou

Máte rádi italskou kuchyni? Tak to musíte vyzkoušet i tento zajímavý recept.

Nákyp s jarní zeleninou

Velikonoční nákyp, který je plný barevné zeleniny.

Plněné kedlubny se sýrem

Využijte kedlubny při vaření zdravého oběda.