Grilovaná zelenina s omáčkou
Chutnou přílohou k masu je právě grilovaná zelenina.
Postup
- Cibuli oloupeme, zeleninu omyjeme. Cibuli a rajče nakrájíme na měsíčky, mrkev, cuketu a lilek na silnější kolečka. Pórek nakrájíme na špalíčky. Zeleninu osolíme a opepříme.
- Ďábelskou omáčku připravíme tak, že majonézu vyšleháme s kečupem. Při šlehání postupně přikapáváme citronovou a pomerančovou šťávu a nakonec brandy. Promícháme a dochutíme solí, pepřem, tabaskem a cukrem. Chilli omáčku přidáme nakonec podle chuti.
- Změklé máslo vyšleháme s měkkým tvarohem. Nivu nadrobíme do vyšlehané směsi a důkladně zamícháme. Přidáme omytou a nasekanou bazalku a ochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme mandlové lupínky.
- Před grilováním osušíme lilek a cuketu papírovým ubrouskem. V misce smícháme 3 lžíce oleje s nadrobno nasekanou majoránkou. Zeleninu grilujeme z obou stran na rozpáleném grilu. Během grilování kousky zeleniny potíráme olejem s majoránkou. Servírujeme s ďábelskou omáčkou a sýrovým krémem, do kterých jednotlivé kousky grilované zeleniny namáčíme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
525 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2196 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
11,8 g
13 %
12 %
-
Vláknina
5,6 g
19 %
19 %
-
Bílkoviny
8,1 g
13 %
12 %
-
Tuky
45,9 g
71 %
66 %
-
nasycené
9,2 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA