Ingredience
Postup
- Do kastrůlku nalijeme vývar, sójovou omáčku, ocet, olej a společně svaříme. Potom omáčku zahustíme škrobem rozmíchaným v malém množství vody a krátce povaříme, aby ještě zhoustla. Nakonec dochutíme medem a griotkou. Medovou omáčku můžeme podávat jak teplou, tak studenou. Výborně se hodí ke grilované zelenině.
- Květák a brokolici očistíme a rozebereme na jednotlivé růžičky. Pokud jsou velké, ještě je překrájíme na menší kousky. Květák i brokolici krátce povaříme v osolené vodě. Zelenina nesmí být uvařená příliš doměkka, jinak by nedržela na špejlích.
- Papriky omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na větší kousky. Ananas zbavíme slupky a tuhého středu a nakrájíme na stejně velké kousky jako papriky. Zeleninu a ananas napichujeme střídavě na špejle, které jsme předem namočili do vody. Špízy grilujeme asi 8 minut. Podáváme přelité medovou omáčkou a posypané sezamovými semínky.