Grilovaná zelenina s medovou omáčkou
Jednoduchá a zdravá příloha na letní grilovačku.
Postup
- Do kastrůlku nalijeme vývar, sójovou omáčku, ocet, olej a společně svaříme. Potom omáčku zahustíme škrobem rozmíchaným v malém množství vody a krátce povaříme, aby ještě zhoustla. Nakonec dochutíme medem a griotkou. Medovou omáčku můžeme podávat jak teplou, tak studenou. Výborně se hodí ke grilované zelenině.
- Květák a brokolici očistíme a rozebereme na jednotlivé růžičky. Pokud jsou velké, ještě je překrájíme na menší kousky. Květák i brokolici krátce povaříme v osolené vodě. Zelenina nesmí být uvařená příliš doměkka, jinak by nedržela na špejlích.
- Papriky omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na větší kousky. Ananas zbavíme slupky a tuhého středu a nakrájíme na stejně velké kousky jako papriky. Zeleninu a ananas napichujeme střídavě na špejle, které jsme předem namočili do vody. Špízy grilujeme asi 8 minut. Podáváme přelité medovou omáčkou a posypané sezamovými semínky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
272 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1138 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
38,6 g
44 %
39 %
-
Vláknina
12,3 g
41 %
41 %
-
Bílkoviny
10,9 g
17 %
16 %
-
Tuky
4,7 g
7 %
7 %
-
nasycené
0,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA