Grilovaná zelenina s medovou omáčkou

Jednoduchá a zdravá příloha na letní grilovačku.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Medová omáčka:

Postup

  1. Do kastrůlku nalijeme vývar, sójovou omáčku, ocet, olej a společně svaříme. Potom omáčku zahustíme škrobem rozmíchaným v malém množství vody a krátce povaříme, aby ještě zhoustla. Nakonec dochutíme medem a griotkou. Medovou omáčku můžeme podávat jak teplou, tak studenou. Výborně se hodí ke grilované zelenině.
  2. Květák a brokolici očistíme a rozebereme na jednotlivé růžičky. Pokud jsou velké, ještě je překrájíme na menší kousky. Květák i brokolici krátce povaříme v osolené vodě. Zelenina nesmí být uvařená příliš doměkka, jinak by nedržela na špejlích.
  3. Papriky omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na větší kousky. Ananas zbavíme slupky a tuhého středu a nakrájíme na stejně velké kousky jako papriky. Zeleninu a ananas napichujeme střídavě na špejle, které jsme předem namočili do vody. Špízy grilujeme asi 8 minut. Podáváme přelité medovou omáčkou a posypané sezamovými semínky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    272 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1138 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    38,6 g

    44 %

    39 %

  • Vláknina

    12,3 g

    41 %

    41 %

  • Bílkoviny

    10,9 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    4,7 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.

Marinovaná vejce v bylinkovém oleji

Máte z Velikonoc přebytek vajíček? Namarinujte je, aby vydržela déle.

Rybí roládky s cuketou

Tento recept můžete využít jako předkrm nebo jednohubky.

Pečené fazole s kabanosem

Užijte si nevšední zážitek z této mexické směsi.