Grilovaná kuřecí prsa s kuskusem a fazolkami na česneku
Máte chuť na zdravý oběd? Ogrilujte si kuřecí prsa a jako přílohu si připravte kuskus s pečenými fazolkami.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
487 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2036 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
54,1 g
61 %
54 %
-
Vláknina
10,9 g
36 %
36 %
-
Bílkoviny
53,0 g
84 %
78 %
-
Tuky
7,8 g
12 %
11 %
-
nasycené
1,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Kuřecí prsa očistíme a podélně rozkrojíme. Rozklepeme je, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Chvíli je necháme odpočinout. Pak je na oleji na pánvi zvolna opečeme.
- Kuskus vsypeme do mísy a zalijeme vroucím vývarem tak, aby hladina sahala asi 1 cm nad něj. Přiklopíme ho a necháme nabobtnat. Pak ho vidličkou načechráme. Vmícháme do něj nadrobno nasekanou petrželku a nasucho opražená semínka. Dochutíme ho solí, pepřem a citronovou šťávou.
- Fazolky očistíme a spaříme v osolené vodě. Necháme je okapat. Česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a zpěníme na olivovém oleji na pávni. Přisypeme fazolky a opečeme je. Dochutíme je solí a pepřem.