Grilovaná jehněčí žebírka s mátovou omáčkou

nehodnoceno

Chystáte se grilovat? Inspirujte se naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    992 KCal

    45 %

    41 %

  • Energie

    4150 KJ

    45 %

    41 %

  • Sacharidy

    1,0 g

    1 %

    1 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    55,6 g

    88 %

    82 %

  • Tuky

    83,3 g

    128 %

    119 %

  • nasycené

    32,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Česnek prolisujeme do misky, přidáme olej, citronovou šťávu, pepř, pokrájenou mátu a opatrně promícháme.
  2. Žebírka potřeme připravenou marinádou, dáme do mísy, překryjeme folií a necháme přes noc marinovat v lednici.
  3. Marinovaná žebírka pak grilujeme za občasného otáčení na rozpáleném grilu 8-10 minut. Podáváme s mátovou omáčkou.
  4. Mátová omáčka
  5. Na 4 porce:
  6. 1 menší cibule
  7. 4 snítky máty
  8. 2 lžíce olivového oleje
  9. 1 lžíce krupicového cukru
  10. 2 lžíce sherry octa
  11. 100 ml zeleninového vývaru
  12. sůl
  13. 50 g zakysané smetany
  14. čerstvě mletý bílý pepř
  15. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, lístky máty usekáme. V rendlíku zahřejeme olej, přisypeme cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Zasypeme cukrem a necháme ho roztát. Pak přilijeme ocet a vývar a přivedeme k varu. Přisypeme polovinu máty a vaříme zvolna asi 10 minut. Omáčku necháme lehce zchladnout. Vmícháme do ní smetanu, zbylou mátu a podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme ke grilovanému masu buď vlažnou nebo studenou.
Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.