Filé v bramborových chipsech

Nevíte co uvařit dobrého? Inspirujte se naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    294 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1232 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    3,7 g

    4 %

    4 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    32,9 g

    52 %

    48 %

  • Tuky

    15,8 g

    24 %

    23 %

  • nasycené

    3,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Filety očistíme a velmi lehce osolíme. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme ho se lžící vody. Bramborové chipsy dáme do mikrotenového sáčku, lehce je rozdrtíme a nasypeme do mísy. Filety obalíme nejprve ve vajíčku a pak v chipsech (dobře je na rybu přitiskneme).
  2. V kastrůlku rozpálíme dostatečné množství oleje a ryby v něm usmažíme dozlatova. Potom je dáme na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.
  3. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě, pak zchladíme ve studené vodě, scedíme a necháme okapat. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Filety se zeleninou rozdělíme na talíře. Podáváme s bramborovou kaší.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.