Falafel z mungo fazolí s malým salátem

Karbanátky nemusí být vždy jen z masa. Zkuste třeba tento netradiční falafel z mungo fazolí, který je dokonalou letní večeří.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

bez namáčení fazolí

Ingredience

4 PORCE +

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1537 KCal

    70 %

    64 %

  • Energie

    6432 KJ

    70 %

    64 %

  • Sacharidy

    273,7 g

    311 %

    274 %

  • Vláknina

    34,5 g

    115 %

    115 %

  • Bílkoviny

    58,4 g

    93 %

    86 %

  • Tuky

    15,6 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    2,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Suché neloupané mungo fazole nejlépe den předem namočíme do studené vody a necháme přes noc v pokojové teplotě nabobtnat.
  2. Druhý den namočené fazole scedíme, dáme do hrnce a zalijeme čistou vodou (asi prst nad fazole). Přivedeme k varu, teplotu zmírníme a zvolna vaříme 15–20 minut doměkka.
  3. Uvařené fazole propláchneme studenou vodou, necháme je oschnout a nasypeme do robotu s noži. Přidáme oloupané stroužky česneku, 1 lžičku soli a koření. Vše rozmixujeme na hustou hmotu, kterou ještě zahustíme strouhankou.
  4. Z fazolové hmoty tvoříme malé karbanátky, pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem a potřeme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut dozlatova.
  5. Upečené karbanátky rozdělíme na teplé chlebové placky. Přidáme kolečka ředkviček, kousky avokáda a lístky koriandru. Pokapeme jogurtem.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.