Eton mess pohárky s mangem a mučenkou

Tradiční anglický dezert, který vznikl již v 19. století.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 135 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Na sněhové pusinky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    438 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1831 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    60,0 g

    68 %

    60 %

  • Vláknina

    5,7 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    4,8 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    19,4 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    12,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Připravíme sněhové pusinky. Bílky vyšleháme se špetkou soli na sníh, postupně přidáme cukr a vyšleháme na pevný sníh. Cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou nastříkáme na plech vyložený pečicím papírem pusinky, které pečeme v troubě při 100 °C asi 120 minut. Upečené pusinky necháme zcela vychladnout.
  2. Smetanu vyšleháme na šlehačku. Mango scedíme a rozmixujeme na pyré. Mučenku rozkrojíme a dužinu vydlabeme lžičkou do misky.
  3. Do každého poháru nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou šlehačku, přidáme pusinky, 2 lžíce mangového pyré a postup zopakujeme. Nakonec přidáme mučenku a zbylé pusinky, dozdobíme mátou a necháme vychladit v chladničce.
Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Závin z pivního těsta

Sladká náplň ve slaném těstě, dokonalá kombinace.