Eclairs s jahodami
Ochutnejte tuto francouzsku specialitu.
Postup
- Do vroucích 125 ml osolené vody s mlékem, cukrem a máslem nasypeme prosáté oba druhy mouky, teplotu zmírníme a vařečkou těsto mícháme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny a dno nádoby, vytvoří kouli a na dně nádoby se objeví bílý povlak.
- Spařené těsto přendáme do studené mísy a zpracováváme ho, dokud mírně nezchladne. Do vlažného těsta postupně vmícháme jedno vejce po druhém, aby těsto bylo hladké a lesklé.
- Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme těstem, na tukem vymazaný plech stříkáme eclaires dlouhé 10 cm a pečeme je ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 20 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme dalších 20 minut. Při pečení neotvíráme dvířka trouby. Po upečení necháme korpusy vychladnout na kovové mřížce. Pak je rozkrojíme na polovinu.
- Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a smícháme s rozpuštěnou čokoládou. Pak lehce vmícháme čerstvý sýr. Naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a ozdobně nastříkáme na spodní díl korpusu.
- Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky jahod skládáme na povrch krému. Pak přiklopíme horním dílem korpusu. Před podáváním povrch posypeme moučkovým cukrem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
149 KCal
7 %
6 %
-
Energie
625 KJ
7 %
6 %
-
Sacharidy
8,1 g
9 %
8 %
-
Vláknina
0,4 g
1 %
1 %
-
Bílkoviny
3,6 g
6 %
5 %
-
Tuky
11,3 g
17 %
16 %
-
nasycené
6,7 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA