Ingredience
Postup
- Oloupanné brambory a oloupanou dýni bez jader nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Očištěnou cibuli a česnek nakrájíme najemno. Rajčata spaříme ve vařicí vodě, oloupeme je a nakrájíme na větší kousky.
- V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, česnek, skořici, hřebíček, bobkový list a orestujeme dozlatova. K orestované cibuli přidáme nakrájená rajčata, dýni a brambory, okořeníme koriandrem, garam masalou a solí. Zeleninu dusíme pod pokličkou, a podle potřeby během dušení podléváme vodou.
- Když je zelenina měkká, vyndáme z omáčky celé koření. Dýňové kari podáváme s rýží s rozinkami, kterou při dušení podléváme vodou a bílým vínem.
- Poznámka: Koření garam masala je směs koriandru, chilli, kurkumy, římského kmínu, fenyklu, hřebíčku, skořice, bobkového listu, pepře, kardamonu, muškátového květu a oříšku a semen pískavice.