Dýňové kari

nehodnoceno

Připravte si dýňové kari s tradičním i netradičním kořením.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    156 KCal

    7 %

    6 %

  • Energie

    652 KJ

    7 %

    6 %

  • Sacharidy

    22,3 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    4,3 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    5,9 g

    9 %

    8 %

  • nasycené

    0,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupanné brambory a oloupanou dýni bez jader nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Očištěnou cibuli a česnek nakrájíme najemno. Rajčata spaříme ve vařicí vodě, oloupeme je a nakrájíme na větší kousky.
  2. V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, česnek, skořici, hřebíček, bobkový list a orestujeme dozlatova. K orestované cibuli přidáme nakrájená rajčata, dýni a brambory, okořeníme koriandrem, garam masalou a solí. Zeleninu dusíme pod pokličkou, a podle potřeby během dušení podléváme vodou.
  3. Když je zelenina měkká, vyndáme z omáčky celé koření. Dýňové kari podáváme s rýží s rozinkami, kterou při dušení podléváme vodou a bílým vínem.
  4. Poznámka: Koření garam masala je směs koriandru, chilli, kurkumy, římského kmínu, fenyklu, hřebíčku, skořice, bobkového listu, pepře, kardamonu, muškátového květu a oříšku a semen pískavice.
Autor:

Podobné recepty

Škubánky s mákem

Vraťte se do dětství s tímto sladkým pokrmem.

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.