Dýňová parmigiana

Dýňové pokrmy jsou ideální na podzimní dny.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    462 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1932 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    46,6 g

    53 %

    47 %

  • Vláknina

    5,3 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    23,7 g

    38 %

    35 %

  • Tuky

    19,3 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    6,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Dýni oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké plátky. Mozzarellu také nakrájíme na plátky, dáme do mísy a osolíme.
  2. Bešamel promícháme s tymiánem a třetinou nastrouhaného sýra, osolíme.
  3. Zapékací formu vymažeme olejem, na dno položíme vrstvu dýně a zalijeme bešamelem. Další vrstvu tvoří plátky mozzarelly opět zalité trochou bešamelu. Následuje vrstva dýně, takto pokračujeme do spotřebování všech surovin, poslední vrstvu by měla tvořit mozzarella posypaná Pecorinem, kterou zakápneme olejem, osolíme, opepříme, posypeme semínky a pečeme při 180 °C 30-50 minut.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.