Dvoubarevný jahodový cheesecake

1 hodnocení

Připravte si v létě svěží, ovocný cheesecake, který vám osladí zbytek dne.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez odležení a tuhnutí

Ingredience

16 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    357 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1492 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    14,9 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    10,3 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    28,1 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    16,8 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Sušenky rozdrtíme najemno a promícháme s máslem. Hmotu namačkáme na dno dortové formy a necháme ji odležet asi půl hodiny v chladničce.
  2. Smetanu vlijeme do kastrůlku a přisypeme želatinu. Necháme ji asi 10 minut nabobtnat. Pak smetanu zahřejeme a za stálého míchání necháme želatinu rozpustit.
  3. V míse promícháme sýr s cukrem, dření z vanilkového lusku a rozpuštěnou želatinou. Krém rozdělíme na dvě poloviny a do jedné z nich přimícháme rozmixované jahody. Do druhé části náplně vmícháme kakao. Oba dva krémy střídavě nalijeme na korpus ve formě. Cheesecake necháme ztuhnout v chladničce alespoň 2 hodiny.
Autor:

Podobné recepty

Roláda s karamelovou šlehačkou

Upečte ke kávě tuto dokonalou roládu s kapkou rumu.

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.