Dvoubarevný jahodový cheesecake
Připravte si v létě svěží, ovocný cheesecake, který vám osladí zbytek dne.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 50 min
bez odležení a tuhnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
357 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1492 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
14,9 g
17 %
15 %
-
Vláknina
1,6 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
10,3 g
16 %
15 %
-
Tuky
28,1 g
43 %
40 %
-
nasycené
16,8 g
-
trans-mastné
0,7 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Sušenky rozdrtíme najemno a promícháme s máslem. Hmotu namačkáme na dno dortové formy a necháme ji odležet asi půl hodiny v chladničce.
- Smetanu vlijeme do kastrůlku a přisypeme želatinu. Necháme ji asi 10 minut nabobtnat. Pak smetanu zahřejeme a za stálého míchání necháme želatinu rozpustit.
- V míse promícháme sýr s cukrem, dření z vanilkového lusku a rozpuštěnou želatinou. Krém rozdělíme na dvě poloviny a do jedné z nich přimícháme rozmixované jahody. Do druhé části náplně vmícháme kakao. Oba dva krémy střídavě nalijeme na korpus ve formě. Cheesecake necháme ztuhnout v chladničce alespoň 2 hodiny.